Vad du ska leta efter när du köper en Epilator • Epilator Central (2024)

januari 23, 2022

vad du ska leta efter när du köper en Epilator

  • Articles
  • admin
  • Vad du ska leta efter när du köper en Epilator • Epilator Central (1)

Vad du ska leta efter när du köper en Epilator • Epilator Central (2)att välja den bästa epilatorn för dig beror på dina behov. Varje epilator har olika funktioner och tillbehör som är utformade för att tillgodose olika människors behov. Vissa kan användas under vatten och sladdlöst. Här är vad du bör tänka på när du väljer en epilator. För att hitta den perfekta epilatorn för dig , se våra detaljerade epilatorrecensioner.

våt eller torr alternativ

även om vi fann att epilering fungerar bäst på torr hud, kan de nyaste epilatorerna användas i duschen och under vatten. Braun, Panasonic, Emjoi och Remington gör alla våta och torra modeller. Vanligtvis kostar dessa modeller mer än sina torra motsvarigheter. Eftersom detta gör epilering mindre rörigt och smärtsamt kanske du fortfarande vill ha det här alternativet. Varmt vatten hjälper till att slappna av i huden. Under vatten är din kropp naturligtvis mindre känslig för plockningskänslan. Efter epilering lämnade våt och torr epilering vår hud mindre irriterad jämfört med torr epilering. Sammantaget var det mindre rodnad och bumpiness på huden.

i våra tester kunde vi inte ta allt hår i duschen. I duschen kunde vi bara ta cirka 40% av håret eftersom håret tenderar att hålla fast vid huden. Det tenderade att göra våra duschar mycket längre än vanligt. För det mesta var vi tvungna att avslu*ta ut ur duschen. Vi hittade våta och torra modeller fungerade bättre i badet när dina ben är helt nedsänkta under vatten eftersom håret tenderar att lyfta upp från huden, vilket gör det lättare att ta tag i.

våta och torra modeller är utformade för att vara vattentäta. Alla har en säkerhetsfunktion som stänger av enheten när den är anslu*ten till väggen. Det betyder att du inte kan använda dem medan de är anslu*tna. De måste debiteras innan du använder dem. I våra tester resulterade användningen av dem under vatten i en kortare batteritid. Detta är något du vill tänka på innan du plockar upp en våt och torr modell.

sladdad / batteridriven

vissa epilatorer fungerar på standardbatterier. Det betyder att när batterierna tar slu*t måste du byta ut dem. Om du är ny på epilering kanske du vill prova en av dessa eftersom de tenderar att vara billigare. Men om du planerar att epilera ofta kanske du vill uppgradera till en sladdad eller uppladdningsbar modell. Sladdalternativ är mycket kraftfullare än trådlösa epilatorer. Medan trådlösa epilatorer tenderar att förlora sin kraft under en epileringssession, upprätthåller sladdade epilatorer konsekvent kraft. Om du väljer en våt och torr trådlös modell, när batteriet tar slu*t måste du köpa en ny epilator. Epilatorer varar i genomsnitt cirka 5 år, men trådlösa epilatorer kan hålla mycket längre.

pincett

epilatorer levereras med en annan mängd pincett. Du kan hitta en epilator med bara 1 pincett, men Emjoi Emagine har flest pincett med 72. Epilering kan ta lång tid, särskilt först. Medan fler pincett resulterar i snabbare epilering kan det vara mer smärtsamt. Samtidigt betyder det att smärtan inte dras ut så länge. Att köpa en epilator med fler pincett kanske inte alltid betyder snabbare prestanda om epilatorn inte plockar håret väl. De flesta epilatorer levereras med metallpincett men Philips Satin Perfect har keramiska pincett. Pincetten ser ut som om de är gjorda av vit plast. Vi hittade inte Philips Satin perfekt för att vara mildare på huden. Det var faktiskt en av de mest kraftfulla modellerna.

mängd smärta

det är ingen hemlighet att epilatorer kan vara smärtsamma eftersom epilering innebär att man tar bort hår vid roten. Vissa företag hävdar att de har skapat speciella bilagor för att göra processen mindre smärtsam. Vanligtvis kommer dessa modeller med en vibrerande massagelock. Vi trodde inte riktigt att alla vibrerande kepsar gjorde stor skillnad. Det enda de gjorde var att sakta ner prestanda, vilket innebar att epilatorn plockade ut mindre hår. Detta kan vara mindre smärtsamt eftersom du inte drar ut allt hår på en gång, men det är inte lika effektivt. De enda modellerna som var betydligt mindre smärtsamma var de våta och torra modellerna, men även de har problem med effektivitet..

delar av kroppen du vill använda den

de flesta kvinnor använder epilatorer främst på benen. Men om du bestämmer dig för att använda den på andra områden, kanske du vill överväga att få en epilator som kommer med bilagor för olika delar av din kropp som ansikte, underarmar och bikini. Dessa bilagor täcker pincetthuvudet, vilket minskar epileringsområdet. Eftersom kepsarna inte riktigt ändrar epilatorns dimensioner gör det inte epilatorn lättare att maneveur i trånga områden. För svårare att nå områden, kanske du vill överväga att få en mindre storlek epilator.

Vi rekommenderar inte att du använder en vanlig epilator för ansiktet även med de medföljande locken eftersom det kan vara lite för kraftfullt för den känsliga ansiktshuden. Om du planerar att epilera ditt ansikte, välj en modell som är speciellt utformad för ansiktet eftersom dessa modeller inte roterar så snabbt. Nackdelen med de flesta ansiktsepilatorer är att de är batteridrivna och inte laddningsbara.

buller

epilatorer kan vara bullriga. De flesta kan vara lika högt som en elektrisk rakhyvel. Vissa är högre än andra. Ljudet kan vara lite av att sätta i början. Om du planerar att använda en epilator diskret kommer det inte att hända eftersom de är ganska höga.

Exfoliating borstar för Ingrown Hair

några av de nyare epilatorerna kommer med sonic exfoliating borstar för att förhindra ingrown hair. Dessa modeller inkluderar en bytbar exfolierande borste för kroppen. Borsten måste bytas ut var 3: e månad.

hastighetsinställningar

vissa epilatorer har olika hastighetsinställningar. Beroende på din hårtyp kanske du vill ha det här alternativet tillgängligt.

pris

epilatorerna vi undersökte sträcker sig från cirka 40 till 100 dollar. Medan du spenderar mer betyder det inte nödvändigtvis att du får bättre prestanda, ju fler funktioner du vill ha desto mer kostar det.

(besökt 1,193 tid, 1 besök idag)

Lämna ett svar

Vad du ska leta efter när du köper en Epilator • Epilator Central (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Chrissy Homenick

Last Updated:

Views: 6184

Rating: 4.3 / 5 (54 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Chrissy Homenick

Birthday: 2001-10-22

Address: 611 Kuhn Oval, Feltonbury, NY 02783-3818

Phone: +96619177651654

Job: Mining Representative

Hobby: amateur radio, Sculling, Knife making, Gardening, Watching movies, Gunsmithing, Video gaming

Introduction: My name is Chrissy Homenick, I am a tender, funny, determined, tender, glorious, fancy, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.