Projectleider Migratie / Communicatie Polaris | Circle8 NL (2024)

Functieomschrijving:

Het KNMI is op zoek naar een senior projectleider (PL) die ervaren is op het gebied van Informatiehuishouding (IHH)/informatiemanagement en datamigratie, met specifiek M365 expertise. Daarnaast zal deze PL verantwoordelijk zijn voor het opstellen en uitvoeren van het communicatieplan voor het overall project Polaris. De PL Migratie heeft een spilfunctie in de realisatie van het meerjarenplan om de informatiehuishouding te verbeteren tot het noodzakelijke volwassenheidsniveau.

De PL Migratie rapporteert aan de projectmanager Polaris, is lid van het kernteam Polaris en werkt samen met andere vakgroepen binnen KNMI en externe (IenW) stakeholders voor de realisatie van de gewenste deliverables.

Als ervaren projectleider begrijp je hoe belangrijk informatiemanagement is in de huidige wereld en vooral hoe een professionele informatiehuishouding de overheid helpt om de burger te bedienen met gewenste informatie. Om die doelen te halen is het creëren van samenwerking tussen verschillende experts van groot belang. Je weet ook dat ICT meer is dan technologie. Je creëert overzicht en duidelijkheid en laat de tastbare (tussen)resultaten voor zich spreken. Je voelt je thuis in een complex intern en extern stakeholderveld en haalt energie uit de specifieke uitdagingen die horen bij werken in een organisatie in transitie. Je leidt door richting te geven. Door het goede voorbeeld te geven en te luisteren maak je mensen enthousiast. En je kijkt altijd twee stappen vooruit. Je bent gewend te schakelen met alle lagen binnen het KNMI en met onze leveranciers en partners.

Taken/verantwoordelijkheden:

  • Realisatie van de deliverables van deelproject ‘Migratie’ (waaronder migratiestrategie, inkoopplan, aanbestedingsdocumenten,migratiedraaiboek)
  • Ontwikkeling en uitvoering van het communicatieplan
  • Voortgangsrapportages (inhoudelijk/financieel/EVA)

Achtergrond opdracht

In het kader van de Wet Open Overheid op Orde is in 2021 een rijksbrede veranderopgave gestart om het informatiemanagement naar een hoger plan te tillen. De doelstelling is drieledig: elke ambtenaar moet de juiste informatie op de juiste tijd hebben om diens werk goed te kunnen doen; het overheidshandelen moet reconstrueerbaar zijn en de informatie moet duurzaam toegankelijk zijn. Dit alles binnen de wettelijke kaders en regelgeving (w.o. de archiefwet, DUTO-raamwerk). KNMI voert de noodzakelijke activiteiten uit onder de naam Polaris.

Organisatorische context en cultuur

Het KNMI adviseert en waarschuwt de samenleving om risico’s met een atmosferische of seismologische oorsprong terug te dringen. Daarvoor ontwikkelt het KNMI hoogwaardige kennis, verricht waarnemingen en zet die om in producten en diensten die veiligheidsrisico’s verminderen, bijdragen aan een duurzame samenleving en economische mogelijkheden bevorderen. Het KNMI staat voor betrouwbaarheid en onafhankelijkheid. Het KNMI is een professionele, kennisintensieve organisatie. En een organisatie die voortdurend in transitie is om blijvend klaar te zijn voor de toekomst van de dienstverlening.

Over de klant:

Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en bestaat uit zeven landelijke en zeven regionale organisatieonderdelen. Al meer dan 200 jaar werken we dagelijks aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. We beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en -wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken we aan een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar je vlot en veilig van A naar B kunt. Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

Eisen:

  • Afgeronde HBO- of WO opleiding, aangevuld met vakgerichte opleiding.
  • Prince2, IPMA, PMP, Safe, Communicatie
  • Minimaal 6 jaar aantoonbare werkervaring als projectleider
  • Minimaal 4 jaar aantoonbare werkervaring met MS Teams en de implementatie daarvan
  • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring binnen met Polaris vergelijkbare projecten/programma’s, zowel qua omvang als qua technologie.
  • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in en bewezen begrip voor projecten en beheer binnen een Agile werkomgeving en aantoonbareervaring met het werken in multidisciplinaire project- en programmateams

Wensen:

  • Aantoonbare kennis van en ervaring met verschillende projectmanagement- en ontwikkelmethodieken;
  • Aantoonbare kennis en ervaring op het gebied van opstellen: migratieplannen, communicatieplan, plan van aanpak;
  • Kennis en ervaring met MS Teams migraties, uitfaseren netwerkschijven en migratie van documenten naar nieuwe landingsplekken in hetapplicatielandschap
  • Kennis van en ervaring bij de Overheid (Gemeente, Rijk, Provincie) is een sterke pré.
  • Tevens is het van belang om ervaring te hebben bijorganisaties die in transitie zijn en/of een omgeving te hebben gewerkt waar meerdere projecten tegelijkertijd moesten worden aangestuurdin een complexe, dynamische omgeving.
  • Het KNMI omarmt het hybride werken. Dat betekent dat je daar werkt, waar je de op dat moment actuele taken het beste kan uitvoeren. Datbetekent dat je in overleg met het team bepaalt wanneer je op kantoor (De Bilt) bent. In praktijk verwachten we dat je minimaal 2 dagen opkantoor aanwezig bent.

Competenties:

  • Resultaatgericht: zet zich in opdat het werk kwalitatief goed en op tijd wordt voltooid. Toont een hoog energieniveau om resultaten tebereiken en is creatief en sensitief tav de behoeften van de organisatie;
  • Analytisch vermogen: is in staat om nuchter feiten en meningen en details en hoofdlijnen van elkaar te scheiden. Legt verbanden tussenproblemen, stelt hypotheses en kan informatie goed categoriseren;
  • Organisatiesensitiviteit: weet begripvol om te gaan met onderliggende krachten en de organisatiecultuur en hierbij zowel draagvlak tecreëren als voortgang.
  • Initiatief en eigenaarschap nemen: zelfstarter. Definieert eigen opdracht op basis van de overall projectdoelstellingen en neemtverantwoordelijkheid voor eigen handelingen;
  • Een warm hart voor de missie van het KNMI en de rol van onze organisatie in de maatschappij.

Arbeidsvoorwaarden:

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 28 juni 2024, voor 09:00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.

Let op:De aanvraag betreft een ondersteunde rol en volgt instructies op van leidinggevende. Dit past niet binnen de wet DBA. Hierdoor is hetniet mogelijk om ZZP'ers te contracteren. Eventueel geïnteresseerde ZZP'ers kunnen zich op detacheringsbasis (= in loondienst) laten aanbieden door Circle8. Voor vragen over deze procedure kunt u contact opnemen met Alexander Snoeren

Projectleider Migratie / Communicatie Polaris | Circle8 NL (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Maia Crooks Jr

Last Updated:

Views: 5613

Rating: 4.2 / 5 (63 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Maia Crooks Jr

Birthday: 1997-09-21

Address: 93119 Joseph Street, Peggyfurt, NC 11582

Phone: +2983088926881

Job: Principal Design Liaison

Hobby: Web surfing, Skiing, role-playing games, Sketching, Polo, Sewing, Genealogy

Introduction: My name is Maia Crooks Jr, I am a homely, joyous, shiny, successful, hilarious, thoughtful, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.